Isnin, 8 November 2010
Gulai Daging Rusa dengan belimbing buluh.
Bahan-bahan:
1 kilo daging rusa (salai)
cili padi
sedikit kunyit hidup
2 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah
daun kunyit
1 batang serai (titik dan ikat)
belimbing buluh (ikut suka)
Sedikit garam.
Cara:
Kisar cili api, kunyit, bawang putih dan bawang merah. Masukkan bahan kisar dalam kuali. Biarkan sebentar sebelum masukkan daging. Masukkan daging dan masak hingga daging lembut. Masukkan santan, serai dan daun kunyit. Masak hingga pecah minyak. Kemudian masukkan belimbing buluh dan garam secukup rasa. Biarkan sebentar dan sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
2 ulasan:
Semalam suami kak Mai bawa balik daging rusa. Suami kak Mai suka gulai lemak cili api. Jadi hari ni kak Mai masaklah gulai lemak cili api daging rusa untuk suami tercinta.
assalamualaikum..saya jual/supply daging rusa tempatan (sejuk beku) dengan penghantaran terus ke rumah atau restoran. harga rm 38 sekilo untuk tempahan minima (1 kg pun kita hantar). beli banyak harga lagi kurang. untuk restoran boleh runding harga borong. tiada caj penghantaran di kawasan lembah klang, putrajaya dan cyberjaya. berminat boleh sms/call 017-3863573 - zaf dari seri kembangan.
http://www.rusaryan.blogspot.com
Catat Ulasan