Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Sabtu, 11 Julai 2015

Biskut Dahlia


Dahlia:
Bahan:
300 gm butter
160gm gula icing
2 biji kuning telur
1 camt esen vanilla
240gm tepung gandum*
100gm tepung jagung*
160 gam tepung kastard*
* gaul rata dan ayak

Cara:
Putar mentega dan gula icing sebati sahaja tidak perlu sampai kembang.Masukkan kuning telur dan vanilla putar sebati. Perlahankan speed kemudian masukkan tepung sesikit-sedikit hingga habis. Masukkan doh dalam alat penekan dan letaklah ceri merah di atasnya. Bakar suhu 170C selama 25 minit atau hingga kekuningan. Sejukkan sebelum disimpan ke dalam bekas. Ternyata memang sedap dan rangup. Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...