Sumber: My Resipi
Bahan-bahan: ( utk 1 hidangan )
- 10 btg kacang panjang-dipotong pendek2 anggaran 3cm
- 2 biji cili merah-dipotong menyerong
- 1 biji bawang besar-dihiris
- 7 ulas bwg putih-dimayang halus2
- 1 biji telur
- Minyak secukupnya-anggaran @ 3 sb
- 1 sudu kecil serbuk kari ikan
- 1 sudu kecil serbuk pati ayam
- Sedikit garam
Cara-cara:
- Panaskan minyak,goreng@tumis bwg putih yg dicincang halus hingga garing,kekuningan @naik bau aromanya.Tolakkan ke tepi kuali.
- Masukkan telur,kacau hingga hancur & biar sebati dgn bwg putih.Letakkan sedikit serbuk kari & kacau hingga rata.
- Masukkan kacang panjang,hirisan bwg besar & cili merah serta masukkan serbuk pati ayam dan sedikit garam. Sedia untuk dihidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan