Khamis 8 Disember kak Mai ambil kesempatan buat puding nangka saja-saja nak cuba. Senang je...jom try..
Bahan-bahan A:
1 paket agar-agar
1500ml air
Bahan-bahan B:
6 ulas isi nangka
300gm gula pasir
2 sudu makan tepug kastard
1 biji telur
2 helai daun pandan
1 tin susu cair (+ air jadikan 500ml)
Bahan C:
6 ulas isi nangka (dadu)
Isi nangka didadu
500ml susu
Cara-caranya:
- Masak agar-agar dengan 1500 ml air bersama daun pandan.
- Bila larut masukkan gula dan kacau hingga larut dan ditapis.
- Kisar bahan-bahan A hingga hancur.
- Masukkan dalam agar-agar yang telah ditapis tadi dan kacau tanpa henti hingga mendidih.
- Sebelum angkat masukkan potongan nangka yang didadu.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan