Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Ahad, 28 Ogos 2011

Tart nanas mekar

First time buat tart ni. Adunan nya sama je dengan tart gulung yang diberi sebelum ni. Di sini kak Mai tunjukkan step by step cam mana kak Mai buat tart ni…

Kuih raya 059 

Pastri di canai jangan terlalu tebal. Terap guna acuan kelopak bunga pecah 5.

Kuih raya 044

  Kuih raya 055

Kuih raya 051

Mulanya susah dan lambat juga kak Mai masukkan satu persatu adunan ni dalam cup. Kak Mai cuba pula guna hujung penggelek dan ditekan perlahan sekeliling adunan tersebut.

Kuih raya 056

Kuih raya 052

Masukkan dengan teliti  ke dalam cup . 


Kuih raya 047

Letakkan jem nanas yang telah dibulat2kan ke dalam kelopak bunga tersebut.

Kuih raya 063

Bakar menggunakan api bawah sahaja pada suhu 170C selama lebih kurang 20 min. Sejukkan terlebih dahulu sebelum disimpan di dalam bekas.       Resepinya boleh rujuk  di sini.  Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...