Bahan-bahan A:
2 cawan tepung jagung
2 cawan tepung gandum
1 cawan gula halus
1 cawan butter(tambah jika perlu)
1 cawan badam panggang (kisar)
4 biji telur (rebus ambil merah sahaja)
1 cmt vanilla
Bahan-bahan B:
1 biji putih telur
100gm gula ising
pewarna makanan (ikut suka)
Cara:
Ayak tepung kemudian campurkan gula halus , telur rebus yang telah dihancurkan dan badam kisar. Gaul dan kirai. Masukkan butter dan gaul hingga menjadi pastri. Canai dan terap menggunakan acuan cendawan.
Bakar dalam ketuhar dengan suhu 170 C lebih kurang 20 min. Keluar dan sejukkan.
Putar putih telur dan gula ising hingga putih. Bahagikan ke beberapa bahagian dan warnakan ikut kesukaan.
Dengan menggunakan piping bag, hiaslah diatas biskut mengikut kreativiti sendiri. Bakar sebentar dengan api (atas) perlahan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan