Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Selasa, 15 Februari 2011

Aiskrim koko…….

Bahan:
1/2 tin susu pekat.
1 tin air masak(kak Mai guna 1 tin  susu cair)
1 sudu makan ovellete
1 biji telur
4 sudu makan serbuk koko
CARA-CARANYA
1. Campurkan semua bahan dan pukul guna mixxer hingga gebu

Jom Masak 14.2.2011 002 

Jom Masak 14.2.2011 004

2. Masukkan dlm bekas dan bekukan.
Jom Masak 14.2.2011 007

3.  Sedia untuk dimakan.  Aiskrim ni cepat cair………

Jom masak 15.2.2011 022  

Cubaan pertama, hasilnya amat memuaskan……lembut, halus dan enak…Resipi asal daripada kekawan di KR. Cuma rasanya amat manis.  Elok dikurangkan sedikit susu pekatnye ye…takut penyakit lain yang tiba pula.  Kak Mai ganti air masak dengan susu cair lebihan buat cream puff……lebih lemak…Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...