Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Jumaat, 21 Januari 2011

Daging masak asam pedas

Top-1Bahan A:

500 gm daging (potong kecil)

7 helai daun limau purut

2 biji tomato di belah 4

2 cawan air

1 cawan air asam jawa

3 camb minyak masak

Garam secukup rasa

Bahan B (kisar):

10 tangkai cili kering

6 ulas bawang merah

3 ulas bawang putih

sedikit halia

3 btg serai

sedikit lengkuas

3 biji buah keras

sedikit belacan (jika suka)

Cara-caranya:  

Panaskan  minyak dan tumiskan bahan kisar hingga garing.  Masukkan daging dan biarkan hingga daging empuk.  Masukkan air asam jawa, air sejuk, daun limau purut dan biarkan mendidih. Masukkan tomato dan biarkan hingga naik minyak.  Angkat dan hidangkan.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...