Bahan A:
500gm daging lembu(potong kecil dan nipis)
2 camb kicap pekat
2 camb tepung jagung (bancuh dengan 1 cawan air)
2 camb lada hitam(tumbuk)
3 camb minyak masak
Garam secukup rasa
Bahan B (tumis):
5 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 in. halia
1 biji bawang besar
Bahan C (hiasan)
2 tangkai daun sup(potong 1 in)
2 tangkai daun bawang (potong 1 in)
1 biji tomato (belah 6)
2 biji cili merah
2 biji cili hijau
Cara-caranya:
Panaskan minyak dan tumiskan bahan B hingga naik bau dan layu. Masukkan daging dan goreng hingga daging lembut. Masukkan bancuhan tepung, lada hitam dan kicap pekat. Masak hingga pekat dan masukkan bahan hiasan Angkat dan bolehlah dihidangkan. Selamat mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan