Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Jumaat, 21 Januari 2011

Daging goreng lada hitam

Top.bmp

Bahan A:

500gm daging lembu(potong kecil dan nipis)

2 camb kicap pekat

2 camb tepung jagung (bancuh dengan 1 cawan air)

2 camb lada hitam(tumbuk)

3 camb minyak masak

Garam secukup rasa

Bahan B (tumis):

5 ulas bawang merah

2 ulas bawang putih

1 in. halia

1 biji bawang besar

Bahan C (hiasan)

2 tangkai daun sup(potong 1 in)

2 tangkai daun bawang (potong 1 in)

1 biji tomato (belah 6)

2 biji cili merah

2 biji cili hijau

Cara-caranya:

Panaskan minyak dan tumiskan bahan B hingga naik bau dan layu.  Masukkan daging dan goreng hingga daging lembut. Masukkan bancuhan tepung, lada hitam dan kicap pekat.  Masak hingga pekat dan masukkan bahan hiasan  Angkat dan bolehlah dihidangkan.  Selamat mencuba.

 

 

 

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...