Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Isnin, 27 Disember 2010

Sambal terung

 
Jom masak 20.12.2010 001
Bahan-bahannya:
Terung pipit
1 ulas bawang putih
Hirisan bawang merah
Cili kisar
Sedikit Udang kering
Sedikit garam
Sedikit gula
 
Cara:
Bersihkan terung dan dibelah dua.  Goreng sebentar dan toskan. Bersihkan udang.  Kisar bersama bawang putih. Tumiskan hirisan bawang merah hingga perang dan masukkan udang kisar.  Kacau hingga naik bau. Masukkan cili kisar. biar hingga cili masak, masukkan gula dan garam.  Akhir sekali masukkan terung dan kacau sebentar supaya sebati.  Sedia untuk dihidangkan. sedap dimakan dengan nasi panas.  Selamat mencuba.
 
 
 
 

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...