Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Rabu, 18 Ogos 2010

Ayam masak merah

Bahan A:
1 ekor ayam
Sos tomato
sedikit garam
sedikit gula

Bahan B:

2 biji bawang besar.
4 ulas bawang putih
sedikit halia
6 tangkai cili kering (ikut suka)

Hiasan:
Hirisan bawang besar
Daun bawang

Cara-caranya:

Potong dan bersihkan ayam. Lumurkan garam dan kunyit dan digoreng. Kisar bahan B. Panaskan minyak dan masukkan bahan B. Tumis hingga naik bau. Masukkan sos tomato garam dan gula. Masukkan ayam dan dikacau hingga rata. Akhir sekali masukkan bawang dan biarkan sebentar. Angkat dan taburkan dengan daun bawang. Bolehlah dihidangkan.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...