Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Isnin, 27 Mei 2013

Biskut Dahlia Susu


Sumber: Aku Zack




Bahan:
250g susu pekat manis
250g butter
600g tepung jagung Brown and Polson (cap butterfly)

Cara:
  1. Pukul sebati susu pekat manis dan butter. Tak perlu pukul sampai kembang.
  2. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit, sambil digaul sebati.
  3. Resepi asal guna 600g boleh kurangkan ikut kesesuaian(460gm sedang elok dan mudah dipicit ke dalam acuan) 
  4. Picitkan atas dulang yang dialas baking paper. Tekankan ceri merah atau kismis di atasnya.
  5. Bakar dalam oven 170 C yang dipanaskan dahulu selama 12 hingga 15 min atau hingga perang.




Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...