Bahan A:
- 500gm tepung sponge cake mix (ada di yummie atau rakan)
- 8 biji telur (pukul sikit)
- 125 ml air
- 125 minyak jagung
- 6 jenis pewarna ikut suka
- fresh cream
- Hawaiian coconut
- Putar ke semua bahan A hingga gebu.
- Masukkan minyak sedikit demi sedikit kacau(kaut balik ) hingga sebati.
- Bahagikan adunan kepada 6 bahagian dan warnakan.
- Alas loyang dengan kertas dan lenser dengan sedikitminyak.
- Tuang dan bakar adunan secar berasingan selama 10 – 15 minit dengan suhu 170 ikut kepanasan oven masing-masing.
- Bila masak, sejukkan dan keluarkan dari loyang. Bolehlah dihias ikut suka.
Putar fresh cream hingga gebu. (jangan terlalu lama)Hiaslah ikut kata hati he he he...
Ready to ngapppp……….kek nie rasanya sama je macam kek sponge yang lain, cuma warna-warna pelangi yang membuatkan kek ini menarik. Cubalah ye……
Tiada ulasan:
Catat Ulasan