Bahan-bahan:
- 1 biji labu
- 300gm gula (ikut sukalah)
Bahan A:
- 1/2 paket (20gm) agar-agar
- sehelai daun pandan
- 1 liter air
Bahan B:
- 1/2tin susu cair
- 1 sudu makan tepung kastard
- 1 biji telur
- sedikit garam
Cara-cara:
- Masak Bahan A hingga larut.
- Masukkan gula dan biar hingga larut. Kemudian tapis.
- Campurkan isinya bersama bahan B, dan dikisar hingga sebati.
- Masukkan ke dalam larutan agar-agar dan kacau tanpa henti (takut membuak)
- Masak lagi hingga mendidih. Kemudian tuangkan ke dalam bekas labu yang dikorek tadi.
- Jika ada berlebihan tuang dalam bekas lain,
- Sejukan dan bolehkah dipotong atau disudukan untuk dimakan…..yummy…Selamat mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan