Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Isnin, 24 Januari 2011

Stew Daging

Top.bmp

Bahan A:

1/2 kg daging (cuci dan toskan)

4 biji kentang (belah 8)

1 batang lobak (potong dadu)

1 batang Saleri (potong pendek)

4 biji tomato (belah 8)

1 sudu besar rempah sup

1 sudu besar lada hitam

air secukupnya

Bahan B

1 sudu besar tepung jagung (bancuh dgn 1/2 cawan air)

sedikit minyak masak

1/2 cili besar (capsicum hijau)

garam secukup rasa

Bahan C (hiris)

1 biji bawang besar

3 cm halia

3 ulas bawang putih

Caranya:

Panaskan minyak dan tumis bahan C hingga layu. Masukkan semua bahan A dan masakklah daging hingga lembut. Masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau.   Biarkan mendidih.  Angkat dan hiaskan dengan capsicum.  Sedia untuk dihidangkan.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...