Bahan A:
1/2 kg daging (cuci dan toskan)
4 biji kentang (belah 8)
1 batang lobak (potong dadu)
1 batang Saleri (potong pendek)
4 biji tomato (belah 8)
1 sudu besar rempah sup
1 sudu besar lada hitam
air secukupnya
Bahan B
1 sudu besar tepung jagung (bancuh dgn 1/2 cawan air)
sedikit minyak masak
1/2 cili besar (capsicum hijau)
garam secukup rasa
Bahan C (hiris)
1 biji bawang besar
3 cm halia
3 ulas bawang putih
Caranya:
Panaskan minyak dan tumis bahan C hingga layu. Masukkan semua bahan A dan masakklah daging hingga lembut. Masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau. Biarkan mendidih. Angkat dan hiaskan dengan capsicum. Sedia untuk dihidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan