Bahan:
- 500 gm daging (potong nipis)
- 1 labu bawang besar (potong 6)
- 4 ulas bawang putih (hiris)
- 1 in halia (hiris)
- 1 biji cili merah (hiris)
- Daun bawang dan daun sup
- 1 sudu makan sos tiram,
- 2 sudu sos cili dan sos tomato.
Cara-cara:
1. Kecutkan daging di dalam kuali.
2. Bila dah kecut keluarkan dari kuali.
3. Panaskan minyak dan tumis, bawang, halia dan cili merah hingga naik bau.
4. Masukkan pula daging.
5. Masukkan sos tiram, sos tomato dan sedikit sos cili.
6. Kacau dan sedia untuk dihidangkan.
Sedap dimakan ketika masih panas. Dan amat sesuai untuk kanak-kanak kerana tidak pedas. Jika suka pedas tumiskan dengan hirisan cili api. Mesti berapi……Selamat mencuba. Tata dulu kak Mai nak ke Pasar Payang kalau nak tau cerita jom berkunjung ke sini.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan