Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Rabu, 14 Julai 2010

Roti Kacang Merah


Bahan-bahan A:
700gm tepung tinggi protein.
11g yis segera
35g susu tepung
50gm gula
1 biji telur
70 gm butter
400ml air suam
sedikit garam
1 cmt serbuk pelembut roti.

Bahan B:
Inti kacang merah(beli jer)

Cara-caranya:
Campurkan ke semua bahan A di atas dalam mesin pengadun. Uli selama 20 minit. Biar 20 minit. Dah naik...bulatkan kecil2 (60gm)Tutup dengan kain lembap. Biarkan sehingga naik lagi. Canai dan masukkan inti. Biar 15min.Kemudian bakar sehingga warna keperangan. Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...