Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Khamis, 8 Julai 2010

Kari ikan merah


Bahan A:
2 labu bawang besar
4 ulas bawang putih
1 inci halia
2 inci kunyit hidup

Bahan B:
1 ekor ikan merah (besar)
5 camb rempah kari ikan
air asam jawa
bendi, tomato (dibelah dua)
garam secukup rasa
daun kari
Minyak

Cara-caranya:

Kisar bahan A. Kemudian campurkan dengan rempah kari. Panaskan minyak dalam kuali. Tumis bahah bersama daun kari hingga pecah minyak dan naik bau. Masukkan air asam jawa dan ikan. Tambahkan garam ikut suka. Apabila mendidih masukkan bendi dan tomato. Biarkan seketika. Bolehlah dihidangkan dengan nasi panas. Emmmmm memang sedap.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...