Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Selasa, 7 Julai 2015

PUDING KASTARD JAGUNG BERKUAH



Bahan2 Untuk Kastard 
1 cawan tpg kastard
2 cawan susu cair/susu segar + 2 cawan air 
3 sudu besar gula
1/2 tin jagung kremer dalam tin 

Cara cara
Campurkan semua bahan di atas di dalam periuk, kacau agar tepung kastad larut dalam susu.
Panaskan dan sentiasa kacau hingga adunan semakin kental dan kelihatan letusan kecil dan adunan semakin berkilat.
Tutup api dan tuang ke dalam bekas yang sesuai. Sejukkan

Bahan2 Untuk Kuah: 

1 tin susu cair
1 tin air(guna sukatan dr tin susu cair juga) 
5 sudu besar gula pasir/ikut kemanisan
1 sudu besar tepung kastard

Cara-cara: 
Masak susu, air dan gula dgn api yg perlahan sampai didih. Bancuh tepung kastard dengan sedikit air dan tuangkan dalam adunan kuah dan tambahkan secubit garam. 
Biarkan kuah mendidih. 
Biarkan sejuk masukkan dlm peti ais supaya sedap di makan bila sejuk 

Untuk menghidang masukkan kastard jagung dan kuah dlm mangkuk

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...