Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Sabtu, 19 Januari 2013

Choco Cheese Marble Cake


Bahan A
250 gram mentega
250 gram gula kaster
6 biji telur
300 ml susu segar
60 gram serbuk koko, diayak
360 gram tepung gandum
2 sudu teh baking powder, diayak

Bahan B
250 gram krim keju
60 gram gula kaster
1 sudu teh esen vanilla
1 biji telur
Loyang 9" /10"

Photo

Cara:
1. Pukul butter dan gula. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah diayak. Kemudian masukkan susu segar. Gaul rata.
2. Dalam bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan B hingga kembang.
3. Masukan dalam plastik dan potong hujungnya. Pipekan A dalam  Loyang. Kemudian pipekan B. Pipekan semula  A. Selang-selangkan hingga habis macam gambar atas.
4. Bakar di oven 180 deg C - selama  30 - 45 mins guna api bawah sahaja dahulu lepas 20 minit baru api atas bawah. Cheese mudah bertukar warna jadi sentiasa awas.



Selamat Mencuba.

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...