Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Rabu, 1 Februari 2012

Chocolate Moist Cake

Kek coklat lembap (kukus)

Bahan-bahan A:

  • 1 cwn gula pasir
  • 1 cwn serbuk koko
  • 1 cwn susu cair (susu UHT pun boleh)
  • 1 cwn susu pekat
  • 1 cwn minyak jagung

Bahan-bahan B:  

  • 3/4 cwn tepung gandum
  • 1 sudu teh soda bicarbonat
  • 1 teh baking powder

Bahan C:

  • 4 biji telur

Cara-caranya:

  1. Gaul ke semua bahan A dalam periuk.
  2. Masak atas api perlahan hingga sebati dan biarkan sebentar.
  3. Ayak ke semua bahan B.
  4. Pukul telur atau blander jer pun boleh.
  5. Satukan B dan C ke dalam  A....secara berselang seli  dan  gaul dengan senduk hingga sebati.
  6. Tuang adunan dalam loyang yang telah dilenser dengan minyak.
  7. Kukus selama 40 hingga 45 minit bergantung pada saiz loyang.
  8. Cucuk kek jika tidak melekit maka kek anda telah masak…..selamat mencuba…

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...