Bahan-bahannya:
250gm butter
130gm gula halus
450 gm tepung gandum/rose merah
2 biji kuning telur
1 cmt vanilla
1 cawan badam kisar
Badam bakar secukupnya
Badam cincang untuk hiasan (bakar sebentar)
Coklat masakan (Cairkan + sedudu minyak jagung)
Caranya:
Pukul butter dan gula halus , masukkan tepung yang telah diayak sedikit demi sedikit, masukkan telur satu persatu dan adun hingga menjadi doh kemudian masukkan badam kisar. Adun hingga jadi doh yang lembut. Salutkan badam dengan sedikit doh. Masukkan dalam cawan kertas dan bakar pada suhu 170 C selama 15 – 20 minit. Keluar dan sejukkan biskut.
Cairkan coklat dan sejukkan sedikit kemudian tuang (guna piping bag) ke atas biskut. Hiaslah dengan badam cincang. Biarkan sejuk dan coklat keras.
Simpan di dalam bekas kedap udara pada suhu bilik. Selamat mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan