Assalamualaikum.
Selamat petang. Hari ni nak cuba buat portugis egg tart. Tart ni kak Mai cuba buat atas permintaan Saniah Muhammad.
Jom skodeng sini:
Tart Telur Portugis
Resepi : zkinda mz@meyresepi.com
Olahan: Kak Mai
Bahan Untuk Crush :
1 paket puff pastry
Bahan filling :
1 cawan susu cair @ susu segar
4 biji telur
1 cawan gula halus
1 cawan air
1 tbs tapung kastard
Cara membuatnya :
Untuk buat crust :
Cara buat filling :
Pukul manja gula dan telur biar
sebati.
Masukkan semua bahan filling yang
belum lagi dimasukkan. Kacau hingga sebati dan tapis adunan filling tadi. Kemudian tuang bahan filling ke
dalam acuan bekas tart yang diletakkan puff pastry tadi.
Bakar pada suhu 190c selama 30
minit dengan api atas bawah.
3 ulasan:
mesti sedap nih..yummy..
Salam. Nak tanya. Yg puff pastry tu tak roll dulu ke? Kalau terus tekap bulat pon boleh ea without rolling?
Wsalam. Saya terus tekap je.
Catat Ulasan