Halaman Utama

Iklan

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGIKUT BLOG KAK MAI

Isnin, 27 Mei 2013

Snow Almond Cookies.




Sumber: Blog citarasawan.
Bahan A
260gm mentega
150gm gula kaster
1 tsp esen vanila
50gm serbuk badam

Bahan B
300gm tepung red rose
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung
Hiasan :  Coklat masakan dan breadcrumb putih

Cara-cara:

1.  Pukul bahan A hingga berkrim.  Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh. 
2.  Canai dan terap dengan acuan di sukai.

3.  Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4.  Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan  golekkan biskut ke dalam breadcrumb

Tiada ulasan:

Kalender dapur kak My

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...