Bahan A
250 gram mentega
250 gram gula kaster
6 biji telur
300 ml susu segar
60 gram serbuk koko, diayak
360 gram tepung gandum
2 sudu teh baking powder, diayak
Bahan B
250 gram krim keju
60 gram gula kaster
1 sudu teh esen vanilla
1 biji telur
Loyang 9" /10"
Cara:
1. Pukul butter dan gula. Masukkan telur sebiji demi
sebiji. Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah diayak.
Kemudian masukkan susu segar. Gaul rata.
2. Dalam bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan
B hingga kembang.
3. Masukan dalam plastik dan potong hujungnya.
Pipekan A dalam Loyang. Kemudian pipekan
B. Pipekan semula A. Selang-selangkan
hingga habis macam gambar atas.
4. Bakar di oven 180 deg C - selama 30 - 45 mins guna api bawah sahaja dahulu
lepas 20 minit baru api atas bawah. Cheese mudah bertukar warna jadi sentiasa
awas.
Selamat Mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan